Cursus vliegvissen

Cursus Vliegvissen voor beginners

Vliegvissen is de meest dynamische vorm van vissen, waarvoor goede instructie & begeleiding de sleutel naar succes is. Jij wilt dat ook leren! Dat kan nu in jouw regio!

Forelvisserij Maurik biedt voor beginnende vliegvissers een speciale vliegvis cursus aan. 

Zoals bij iedere sport/ hobby worden er ook bij het vliegvissen veel specifieke termen, het zogenaamde vliegvis jargon, gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan termen als: natte vliegen, droge vliegen, streamers, buzzers, terrestrials, nimfen, emergers, leaders en tippets. Tijdens de cursus vliegvissen worden (onder andere) al deze termen besproken.

Op de markt zijn er tientallen merken vliegvishengels en vliegvisreels te krijgen, om over de verschillende typen vliegvislijnen nog maar te zwijgen. Zelfs als ervaren vaste stok, karper- of kunstaasvisser zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Tijdens de cursus vliegvissen leer je de basis verschillen en kan je gericht op zoek naar een set dat bij je past.
Tijdens de cursus zal Forelvisserij Maurik een vliegvisset aan de cursist beschikbaar stellen.

Wat neem je mee naar de cursus?
Viskleding, een (zonne)bril en pet
Goed humeur en zin om te leren
Ben je al in het bezit van een vliegvis set? Dan mag je die gewoon meenemen (oefenen met je eigen hengel is wel zo fijn)

De cursus wordt begonnen met een introductie op het gebied van materialen en een stukje theorie. Daarna wordt de basis van het werpen met de vliegvishengel aangeleerd. Uiteindelijk wordt er door de cursisten met de vliegvishengel op forel gevist.

Wij starten in de maand april met de workshops. Ze worden elke laatste vrijdag van de maand gegeven. Er dient minimaal 1 week van te voren gereserveerd te worden.  

Programma:

09.00 – 09.30 Ontvangst met koffie / thee

09.30 – 10.30 “Wat is vliegvissen” (theorie en informatie over materiaal)

10.30 – 12.30 Leren werpen (op het grasveld wordt de basis overhead worp aangeleerd)

12.30 – 13.00 Pauze ( Kleine lunch ingegrepen:  koffie, thee, broodje kaas, broodje ham).

13.00 – 15.00 Vissen (onder begeleiding wordt gevist op forel)

Mogelijkheid om een vers gerookt of gebakken forel te eten na afloop is er zeker.

Overig
De cursus wordt aan maximaal 5 personen gegeven, zodat er veel persoonlijke aandacht per deelnemer is. Het gebruik van alle materialen is inbegrepen. Voor hengels, reels, lijnen, leaders en vliegen wordt dus gezorgd. Deelnemers hoeven alleen vis-kleding mee te brengen. Een polariserende zonnebril en pet of hoed zijn gewenst.

Prijs

€  75,00 per persoon op basis van 5 personen.

U hoeft niet zelf voor 5 cursisten te zorgen. Nadat u zich heeft opgegeven, ontvangt u van Forelvisserij Maurik bericht wanneer er zich 5 cursisten hebben aangemeld en wordt in onderling overleg een datum bepaald.

Deze cursus kan ook aan 3 of 2 personen of ook privé gegeven worden. De prijs hiervan wordt  met u overlegt.

Door het invullen van dit formulier kunt u zich opgeven voor de basic cursus of hierover een vraag stellen.